Dr. Csonka Erika

Czékusné dr. Csonka Erika Gabriella vagyok a Medi-Csi 2000. Egészségügyi Szolgáltató Betéti Társaság alkalmazásában álló családorvos.

A Szent- Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán 1988-ban szereztem diplomát. Ezt követően a kiskunhalasi Semmelweis Kórház Gyerekosztályán dolgoztam, és 1992-ben Csecsemő és gyermekgyógyász szakvizsgát tettem.

1994 májusától a II.sz. háziorvosi rendelőben vagyok az Üllési lakosok egy részének családorvosa. 1998-ban háziorvostan szakvizsgát tettem. Rendszeresen továbbképzem magam.

2005. óta részt veszek a Szegedi Tudományegyetem ÁOK hallgatók, szakorvos jelöltek, diplomás ápolók és védőnők egészségügyi felsőfokú szakképzésében. Jelenleg egy rezidens, dr Marik Réka mentora vagyok. Rendszeresen és örömmel jönnek orvostanhallgatók, szakorvosjelöltek hosszabb-rövidebb gyakorlatra.

2011-ben „A kommunikáció és az életmód szerepe a szűrésben” a Szűrőprogramok Országos Kommunikációja projekt keretében „A team munka erősítése a praxison belül” és „Kapcsolatok kialakítása  az alapellátáson kívüli egyéb prevenciós kulcsszemélyekkel” előadások megtartásával részt vettem az országos  szakorvos képzésben, összesen 4 helyszínen.

1994. óta munkatársaimmal évente részt veszünk az Egészségvédelmi Hét megszervezésében. Az elmúlt években a szűrővizsgálatok iránti igény jelentősen átalakult, ennek igyekszünk megfelelni.
Többféle Bölcsőde és iskolaorvosi munkámat folyamatos prevenció és egészségnevelés szem előtt tartásával végzem. Szorosan együttműködöm a területi védőnőkkel, a családgondozóval, a szociális gondozó hálózat minden dolgozójával.

 3 felnőtt, dolgozó gyermekem és 2 tündéri unokám van. Szerencsés vagyok, mert gyakran találkozunk. Szeretek főzni, örülök, ha az egész család együtt van. Szabadidőmben túrázok, olvasok, jógázom, meditálok, kertészkedem, játszom az unokáimmal vagy csak beszélgetek a barátaimmal.