Kötelező nyilvánosság

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program: 

EFOP-1.8.2-17-2017-00020

Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – alapellátás fejlesztése.

 


 

Tájékoztató a projektről

 

Kedvezményezett neve: MEDI-CSI 2000 Egészségügyi Szolgáltató Bt. (6794 Üllés, Arany János utca 25.)

Konzorciumi partnerek: Preventiv Team 2000 Egészségügyi Szolgáltató Kft., Dr. Ország Orsolya Mária egyéni vállalkozó, Vincéné Dr. Takács Ildikó egyéni vállalkozó, Ancilla-Med Háziorvosi Kft. 

Támogatás összege: 109 026 090 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt bemutatása: A két felnőtt bordányi háziorvosi praxis, a két üllési háziorvosi praxis és a forráskúti háziorvosi praxis konzorcium keretein belül két éves programot indított, melynek alapvető célja a korszerű, célzott rizikó alapú szűrővizsgálatok lebonyolítása volt, különös tekintettel a legelterjedtebb, népegészségügyi problémát okozó állapotok, betegségek korai felismerésére. A betegség megelőző állapotok felfedését követően terápiás csoportok kialakítása történt, a legmodernebb életmód, egészségnevelési, dietetikai , mozgásterápiás, és lelki egészség tanácsadási módszerek alkalmazásával az egészséges életmód és betegség megelőzési ismeretek hatékony elsajátítása céljából.

A program lényeges eleme volt, hogy a három község területén működő öt praxis mintegy csoportpraxisként egyeztetett szakmai programban, állandó, egyenlő minőségű, beteg, illetve kliens közeli ellátást nyújtson, szakképzett további munkatársak bevonásával.
A projekt célja teljesült a célzott szűrések népszerűsítéséve, a szűrővizsgálatok jelentőségének tudatosításával, a betegség-megelőző állapotok feltárása jelentőségének tudatosításával, az
egészséges életmód, az egészség megőrzésének propagálásával. 


Befejezés dátuma: 2020.február 29.

 

 

2020. 2. 4. - sajtóközlemény
2019. 11. 18. - sajtóközlemény


 

2019. 10. 28. - sajtóközlemény


 


 
2019. 9. 16. - sajtóközlemény


 2019. 7. 15. - sajtóközlemény2019. 6. 17. - sajtóközlemény


 
2018. 10. 27. - sajtóközlemény


Helyszín: Déryné Művelődési Ház - Üllés

Időpont: 2018.október 27-én, 9-15-óráig
8:30 Regisztráció, ahol mindenki kap ajándékot
9:00 Megnyitó, Juhász Attila alpolgármester
9:10 Kerékpártúra Dr. Takács Ildikóval (kerékpár, láthatósági mellény)
Reggeli frissítő kocogás Dr. Ország Orsolyával (sportöltözet, sportcipő)
Átmozgató torna Ádám Patrícia gyógytornásszal (kényelmes öltözék)
10:10 visszaérkezés a rendezvény helyszínére
10:30 Előadások
Dr. Vereczkey Csaba: Prevenciós program, kérdőívek
Dr. Csonka Erika: A víz csodája
Dr. Frányó Ildikó: Egészségmegőrzés otthon
Ádám Patrícia: Hogyan tegyük élhetőbbé az életet?
Fábiánné Dr. Kiss Ilona: Gyógynövények az egészségmegőrzésben.
Szenteczki Magdolna: Mit tudnak az élelmiszereink?
12 -13:45 egészséges és finom ételek kóstolása Rácz György munkatársai segítségével
14 - TEVAgy a hős– hogy bárkiből válhasson életmentő hős!
14:45 Zárás

A program teljes ideje alatt lehetőség van egészségügyi állapotfelmérő kérdőív kitöltésére.
Szeretettel várunk mindenkit!

Dr. Csonka Erika

családorvos
Üllés, II. számú háziorvosi körzet

 


 
2018. 3. 20. - sajtóközlemény

„Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – alapellátás fejlesztése” című pályázat finanszírozásában a két felnőtt bordányi háziorvosi praxis, a két üllési háziorvosi praxis és a forráskúti háziorvosi praxis konzorcium keretein belül két éves programot indít. Célja a korszerű, célzott, rizikó alapú szűrővizsgálatok lebonyolítása, különös tekintettel a legelterjedtebb, népegészségügyi problémát okozó állapotok, betegségek korai felismerésére. A program a betegség megelőző állapotok felfedését követően a legmodernebb életmód, egészségnevelési, dietetikai, mozgásterápiás, és lelki egészség tanácsadási módszerek alkalmazásával az egészséges életmód és betegség megelőzési ismeretek hatékony elsajátítását célozza meg. 

A program lényeges eleme, hogy a három község területén működő öt praxis, mintegy csoportpraxisként, egyeztetett szakmai programban, állandó, egyenlő minőségű, beteg, illetve kliens közeli ellátást nyújt dietetikus, gyógytornász, és egyéb szakképzett munkatárs bevonásával.

A projekt célja a célzott szűrések népszerűsítése, a szűrővizsgálatok jelentőségének tudatosítása, a betegség megelőző állapotok feltárása, jelentőségének tudatosítása, az egészséges életmód, az egészség megőrzésének propagálása.

A program célcsoportja a teljes lakosság, így mindenkit várunk programjainkon melyekről folyamatos tájékoztatást adunk a helyben szokásos módokon és a www.medicsi.hu weboldalon.

 

Dr. Vereczkey Csaba
háziorvos
szakmai vezető


 


 
2018. 3. 1. - kapcsolatfelvétel
 

"Vigyázz a testedre! Ez az egyetlen hely, ahol élhetsz." Jim Rohn ezen mottó jegyében kezdtük el az EFOP-1.8.2-17-2017-00020 kódszámú, „Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése - alapellátás fejlesztése” című pályázat keretében ingyenes egészségmegőrző, betegségmegelőző programot. Bordány, Forráskút, Üllés felnőtt háziorvosi praxisaiban közel egy éve közösen dolgozunk azon, hogyan lehetne ezt a leghatékonyabban tenni. A program 20 hónapon keresztül tart, addig a lakosság minimum 20%-nak szűrését végezzük el. A kiszűrteknek lehetőséget biztosítunk a rizikófaktorok megértésben és elhárításában egyaránt. Segítségünkre van ebben egy tapasztalt dietetikus egy lelkes gyógytornász szakember.

Kérünk minden érdeklődőt, hogy személyesen a rendelőben, vagy a 62/282-052 telefonszámon, és - főként - a medicsi.szures@gmail.com címen, vagy a Medicsi szűrés facebook csoportunk segítségével jelentkezzen!

Egy lépéssel előtte és akkor nem kell úgy éreznünk, hogy eső után köpönyeg!

Dr. Csonka Erika
családorvos
Üllés, II. számú háziorvosi körzet