Kötelező nyilvánosság

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program: EFOP-1.8.2-17-2017-00020

Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – alapellátás fejlesztése.

 

 

2018. 3. 20. - sajtóközlemény

„Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – alapellátás fejlesztése” című pályázat finanszírozásában a két felnőtt bordányi háziorvosi praxis, a két üllési háziorvosi praxis és a forráskúti háziorvosi praxis konzorcium keretein belül két éves programot indít. Célja a korszerű, célzott, rizikó alapú szűrővizsgálatok lebonyolítása, különös tekintettel a legelterjedtebb, népegészségügyi problémát okozó állapotok, betegségek korai felismerésére. A program a betegség megelőző állapotok felfedését követően a legmodernebb életmód, egészségnevelési, dietetikai, mozgásterápiás, és lelki egészség tanácsadási módszerek alkalmazásával az egészséges életmód és betegség megelőzési ismeretek hatékony elsajátítását célozza meg.

A program lényeges eleme, hogy a három község területén működő öt praxis, mintegy csoportpraxisként, egyeztetett szakmai programban, állandó, egyenlő minőségű, beteg, illetve kliens közeli ellátást nyújt dietetikus, gyógytornász, és egyéb szakképzett munkatárs bevonásával.

A projekt célja a célzott szűrések népszerűsítése, a szűrővizsgálatok jelentőségének tudatosítása, a betegség megelőző állapotok feltárása, jelentőségének tudatosítása, az egészséges életmód, az egészség megőrzésének propagálása.

A program célcsoportja a teljes lakosság, így mindenkit várunk programjainkon melyekről folyamatos tájékoztatást adunk a helyben szokásos módokon és a www.medicsi.hu weboldalon.

Dr. Vereczkey Csaba
háziorvos
szakmai vezető


 2018. 3. 1. - kapcsolatfelvétel
 

"Vigyázz a testedre! Ez az egyetlen hely, ahol élhetsz." Jim Rohn ezen mottó jegyében kezdtük el az EFOP-1.8.2-17-2017-00020 kódszámú, „Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése - alapellátás fejlesztése” című pályázat keretében ingyenes egészségmegőrző, betegségmegelőző programot. Bordány, Forráskút, Üllés felnőtt háziorvosi praxisaiban közel egy éve közösen dolgozunk azon, hogyan lehetne ezt a leghatékonyabban tenni. A program 20 hónapon keresztül tart, addig a lakosság minimum 20%-nak szűrését végezzük el. A kiszűrteknek lehetőséget biztosítunk a rizikófaktorok megértésben és elhárításában egyaránt. Segítségünkre van ebben egy tapasztalt dietetikus egy lelkes gyógytornász szakember.

Kérünk minden érdeklődőt, hogy személyesen a rendelőben, vagy a 62/282-052 telefonszámon, és - főként - a medicsi.szures@gmail.com címen, vagy a Medicsi szűrés facebook csoportunk segítségével jelentkezzen!

Egy lépéssel előtte és akkor nem kell úgy éreznünk, hogy eső után köpönyeg!

Dr. Csonka Erika
családorvos
Üllés, II. számú háziorvosi körzet